VPN për IPTV

A është e nevojshme një VPN për IPTV?

VPN për IPTV ose Virtual Private Network është një rrjet privat që lejon një person të hyjë në internet në mënyrë anonime. Kjo është në sajë të një rrjeti VPN që ne mund të mbrojmë trafikun tonë në internet.

Prandaj është e rëndësishme të përdorni një VPN si kjo për të qenë në gjendje të shijoni të gjitha kanalet IPTV në internet. Jo vetëm që VPN mbron identitetin tuaj, por do t’ju parandalojë të bllokoheni në disa site për shkak të vendndodhjes tuaj.

Përdorimi i një VPN është gjithashtu i domosdoshëm për të parandaluar që njerëzit me qëllim të keq vjedhin identitetin tuaj dhe të dhënat personale, por ato nuk mund të spiunojnë për ju. Prandaj është e rëndësishme të përdorni një VPN për të lundruar lirshëm dhe të sigurt në Internet për të shijuar IPTV.

Pse duhet të merrni VPN për transmetimin në IPTV?

Para së gjithash, Circumvent ISP që rrëzon shërbimet IPTV

Duke përdorur një VPN, ju jeni në gjendje të ndaloni ISP-në tuaj të godasë trafikun tuaj. Kjo siguron që të transmetoni përmbajtjen tuaj të preferuar pa frikë nga ulja e shpejtësisë së transferimit të të dhënave. Për shkak se rrëzimi zakonisht bëhet bazuar në llojin e përmbajtjes që ju përdorni përmes ISP-së tuaj, përdorimi i një VPN do ta bëjë të pamundur që ISP-ja juaj të dijë se çfarë lloji të të dhënave po transferoni. Përdorimi i VPN do t’ju ndihmojë të zgjidhni këto probleme.

Një tjetër, Mbroni privatësinë tuaj

Kur përdorni një VPN, ju garantoni sigurinë e identitetit tuaj kur transmetoni përmbajtje në internet.

Duke mbrojtur privatësinë tuaj në internet, VPN gjithashtu ju mbrojnë nga shërbimi me njoftime për shkelje të të drejtave të autorit. Kështu që të paktën mund të shpëtosh veten nga paditja. Kjo nuk është justifikim për piraterinë nga rruga.

Për më tepër, ISP-të e Rrethit që bllokojnë shërbimet IPTV

Transmetimi i IPTV gjithnjë e më shumë po synohet nga operatorët kabllorë dhe avokatët e tyre. Kjo ka bërë që disa shërbime IPTV të bllokohen nga ISP-të. Një shembull i njohur është bllokimi i shërbimeve IPTV që ekspozohen rregullisht gjatë ndeshjeve të Premier League në Mbretërinë e Bashkuar.

Disa shërbime IPTV janë në gjendje ta shmangin këtë. Sidoqoftë, mënyra më e lehtë dhe më e besueshme për të siguruar që ju akoma mund të rrjedhë pavarësisht nga bllokimet ISP është përdorimi i një VPN për IPTV.

Më në fund, Përmirësoni Performancën e Streaming duke përdorur VPN për rrymë

VPN mund dhe mund të përmirësojnë performancën tuaj të transmetimit. Ata e bëjnë këtë kur lidhja kanalizohet në një server më të fuqishëm dhe më pak të ngjeshur. Nëse serveri VPN ndodhet afër vendit ku përmbajtja që dëshironi të shikoni është dhe serveri nuk është i mbushur me njerëz, transmetimi juaj mund të jetë shumë më i butë se sa transmetimi pa një lidhje VPN.

Si të zgjidhni një VPN për përdorim me IPTV?

Para se të hulumtoni drejtpërdrejt në hulumtimin dhe regjistrimin e shërbimeve VPN, ekzistojnë disa konsiderata që duhet të bëni.

Ndërsa shumë janë praktika të mira të përgjithshme kur kërkoni për një VPN për ndonjë qëllim, këto janë disa nga ato që janë specifike për transmetuesit e IPTV.

  • Vendndodhja e serverave : Vendndodhja e një serveri të ofruesve VPN është kritik. Ju do të keni nevojë për serverë të afërt fizikisht, në vendin tuaj ose në një vend aty pranë, në varësi të përdorimit tuaj. Me një përzgjedhje të mirë të serverëve aty pranë, do të shmangni rregullimin, pauzat dhe problemet e tjera të riprodhimit.
  • Politika e prerjeve: Ashtu si ato uebfaqe që vizitoni duhet të mbeten private, kështu që duhet ajo që transmetoni në IPTV. Shikoni një ofrues që pretendon të ruajë ‘asnjë regjistër’ ose më mirë akoma që është provuar të mos regjistrohet me një çështje gjyqësore ose auditim të raportuar.
  • Shpejtësia: Shpejtësia është një nga fushat më të rëndësishme për t’u marrë parasysh për IPTV. Shpejtësia e ngadaltë do të çojë në buffering dhe probleme të tjera të rishfaqjes së belbëzimit. Sigurohuni që të përdorni një VPN që dihet se ofron shpejtësi të shpejtë.
  • Garancia: Me siguri e keni parë disa herë. Regjistrohuni për një VPN, funksionon në rregull për një ose dy ditë dhe shpejtësia shpejt përkeqësohet. Sigurimi i regjistrimit në një shërbim VPN që ka të paktën një garanci të kthimit të parave 30-ditore ju jep shumë kohë për të provuar shërbimin për ta parë atë duke punuar me shërbimet tuaja të preferuara IPTV.

VPN99 - Cheapest VPN in the world!

VPN99 is ultimately more friendly for data surveillance rather than its customers, is one of the cheapest VPN service you can find just $ 0.99 per month.

Over the course of this VPN99 review, you’ll be able to decide for yourself whether it’s worth it to pay even the lowest price for features that you can get from better services but at a higher cost.

Speeds on the service are impressive and you’ll be able to stream in top quality without any buffering. They also have somewhere in the region of Germany, Netherlands, Russia, United Kingdom and USA (New York and Dallas) with VPN servers which makes the service suitable for most users’ locations.

Apps are available for most devices including the Amazon Fire TV Stick, Android and Apple iOS plus Windows,Mac OS systems and WIFI-routers.

PureVPN - Fastest VPN Service

PureVPN is a premium service that operates 2,000+ servers in 140+ countries. It offers unlimited bandwidth, P2P compatibility, and high-end security features including military-level encryption and port forwarding.

You’ll be able to watch IPTV securely on all your devices, plus lock down the privacy of other family members all with the one account.

The money back guarantee is rather short on the service at just 31-days but they do have a live help option so if you run into any issues you should, in theory, be able to get them resolved in real time.

Speeds on the service are impressive and you’ll be able to stream in top quality without any buffering. They also have somewhere in the region of +140 countries and +2000 locations with VPN servers which makes the service suitable for most users’ locations.

Apps are available for most devices including the Amazon Fire TV Stick, Android and Apple iOS plus Windows, Mac OS systems and WIFI routers..

VPN.ac – The specialist

VPN.ac is the service if you’re looking for something a little bit different.

They don’t have VPN servers in as many countries as others but they are dedicated to privacy and features that secure your connection more than most. If you want to keep your IPTV viewing habits private then their high-level encryption servers keep you protected.

The service allows you to change the encryption options so if you’re interested in the technical side of things you can customise your connection more so than other providers.

If you want to pay for the service securely then you’ll appreciate the cryptocurrency payment option that lets you pay for their VPN service with Bitcoin, Litecoin and many others. They do also accept regular payment methods such as Paypal and Credit cards too.

There’s a 7-day money back guarantee and while it doesn’t match some of the other providers it should enable you to see the service in action long enough with your IPTV service to know if it’s suitable.

Apps are available for the Amazon Fire TV Stick, Android and Apple iOS tablets and phones plus any systems running Windows or Mac OS.

Spider Connect - Enter Your World

Spider Connect is the go to service if you want to use it for not only IPTV but a host of other purposes. In fact, they offer 5 concurrent connections which is the highest of any provider.

You’ll be able to watch IPTV securely on all your devices, plus lock down the privacy of other family members all with the one account.

The money back guarantee is rather short on the service at just 30-days but they do have a live help option so if you run into any issues you should, in theory, be able to get them resolved in real time.

Speeds on the service are impressive and you’ll be able to stream in top quality without any buffering. They also have somewhere in the region of +18 countries and +70 locations with VPN servers which makes the service suitable for most users’ locations.

Apps are available for most devices including the Amazon Fire TV Stick, Android and Apple iOS plus Windows and Mac OS systems.